Dari Dapur Burung Pungguk

Dari Dapur Burung Pungguk

Thursday, 29 January 2015

Juadah Jamuan Di Pejabat

Juadah Jamuan

Assalammualaikum w.b.t...

Selamat selamat semua.. Semoga selamat hendaknya..

Hari ni burung pungguk rasa nak share skit pasal juadah2 istimewa yg sempat disediakan masa buat jamuan kat office hari tu. Jamuan simple je. Motif sebenarnya nak sambut harijadi staf dan sekaligus farewell utk staf yang dah nak tukar jabatan lain. Takdelah masak apa yang special dan takdelah banyak sangat, cuma itu jerla yang terhidang kat atas meja tu. Santai2 je.



Antara menu yang dimasak ialah :


  1. Mi hun tomyam campur (khas diimport dari Bangkok, Thailand) = menu utama
  2. Nasi putih
  3. Sayur goreng chap chai
  4. Sawi goreng (petik kat kebun belakang pejabat)
  5. Telur dadar gulung
  6. Mix fruits (pencuci mulut)
  7. Keropok sotong
  8. Keropok keju
  9. Kek (beli kat Season je)
  10. Air laici bersama jeli

Mmmmm.. walaupun nampak macam murah je, tp itu jerla menu yg simple yg mampu kami semua masak. Sedap ke tak?Mestilah sedap. Kalau tak sedap takkanlah licin dibuatnya. Hidangan untuk 10 orang. Cukuplah tu. Alhamdulillah siap juga masak akhirnya.Selain bekerja, kita pun kena enjoy dengan rakan2 sekerja kan. Masak sama2, gotong-royong, tu semua dapat mengeratkan hubungan sesama staf. Bukan utk staf je, kat rumah pun boleh buat dgn kawan-kawan tau.Burung pungguk memang suka masak2 macam ni makan dgn kawan2 atau pun saudara-mara. Tapi peluang macam ni tak selalunya ada dan kadang-kala memang nak tengok pada budget juga. Hehehehe


Yang penting semua orang enjoy dan bersyukur dengan apa yang ada.

Itu sahajalah yang burung pungguk nak kongsi buat masa sekarang ni.

Semoga berjumpa lagi di lain2 perkongsian.

Selamat membuat juadah untuk mengeratkan hubungan sesama manusia ditambah dengan resepi kebahagiaan dan keihklasan.


Salam sayang,

Burung Pungguk.

No comments:

Post a Comment